2014. március 15., szombat

CHEESECAKE MATCHÁVAL

Nagyon szeretem a matcha ízét, már használtam fehér csokiba keverve, tortába töltelékben és piskótában, fagyiban. Most sajttorta krémjébe kevertem, nagyon-nagyon finom lett.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához
A tortalaphoz:

25 dkg keksz
10 dkg pirított mogyoró
kevés cukor
10-12 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg krémsajt
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín
2 dl tea
15 dkg cukor
1 púpozott kiskanál matcha por
1,8 dkg zselatinpor


A kekszet és a mogyorót morzsásra daráljuk, összevegyítjük a cukorral (ez ízlés szerint) és az olvasztott vajjal, majd sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk. 10 percig 180 C sütőben rózsaszínűre sütjük.
A krémsajtokat habosra keverjük a cukorral. A zselatint és a matchaport feloldjuk a langyos teában, majd forrpontig hevítjük, de nem hagyjuk felfőni, majd kevergevte kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük.
A krémsajtba keverjük a zselatinos teát, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabot és hűtőbe 10-15 percet dermesztjük. Végezetül a krémet belesimítjuk a tortaformába és másnapig hűtőben tartjuk.

6 megjegyzés: