2014. március 26., szerda

Sárgarépás, narancsos rizssaláta




V.K.F. 62, azaz Vigyázz, kész, főzz 62. forduló az eztettem  blogon, a témája  a rizs.
Egy finom rizssalátával készültem a játékra, amennyire szerettem elkészíteni, annyira jó volt megenni.
Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg zacskós rizs (2X10 dkg-os)
2 sárgarépa
csipet sáfrány
4-5 szál zöldhagyma
2 szál zöld fokhagyma
3-4 narancs
10 dkg madársaláta 
2-3 kanál szezámmagolaj (dióolaj)

bors

A sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt) leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.
A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.
A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.
Összekeverjük az előkészített hozzávalókat és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.
Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-főtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom.

2 megjegyzés:

  1. Ez nekem nagyon bejövős ízvilág... talán csak a zacskós rizsen fogok változtatni, olyat én még sosem vettem a bolt polcáról... gyere majd játszani a VKF 63. fordulóba is, tudom ismeretlen vagyok mindenki számára, de jó lesz a téma, ígérem!

    VálaszTörlés
  2. Colette, semmi baj a zacskós rizzsel, szerintem. Jövök játszani :-)

    VálaszTörlés