2015. március 15., vasárnap

Kossuth kifli


Hozzávalók egy 40X30-as tepsihez:
6 tojás
15 dkg vaj
30 dkg cukor
22 dkg liszt
1 kk sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
pár csepp citromlé
A tetejére:
5-6 dkg durvára vágott dió
2 kanál cukor

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre verjük 5 dkg cukorral és pár csepp citromlével.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, lassan adagoljuk hozzá a maradék cukrot majd beleszórjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és tovább keverve egyenként belecsorgatjuk a tojások sárgáját.
Egy habos, könnyű krémet kapunk.
Kanálra váltva a robotgépet felváltva hozzákeverjük a tojások felvert fehérjét és a lisztet, vigyázva, hogy a fehérje ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, megszórjuk a cukorral elkevert dióval és 180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Ha langyosra hűlt félhold alakú kiszúróval kivágjuk a tésztából a "kifliket". Ha nincs félhold alakú kiszúrónk használhatunk kör alakút, amelynek csak a felét nyomjuk a tésztába.
Nagyon-nagyon finom a tetejére pörkölődött dióval ez az édes-vajas tészta.
 


4 megjegyzés: