2015. november 9., hétfő

Mandulahabos kifli


Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 ek porcukor
3 tojás sárgája
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
A töltelékhez:
3 tojás fehérje
25 dkg porcukor
darált dió vagy mandula ízlés szerint 

A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, ha szükséges még tehetünk hozzá tejet. Puha, selymes tésztacipót kell kapjunk. Tálba tesszük, lefóliázzuk és a hűtőbe tesszük addig amíg elkészül a töltelék.
A tojások fehérjét a cukorral gőz felett addig verjük, amíg a hab felmelegszik. Akkor levesszük a tűzről és tovább folytatjuk a habverést, amíg az kemény nem lesz.
A tésztát 3 cipóvá osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a hab 1/3-ával, megszórjuk a darált mandulával, majd a szélesebb oldalától feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik 2 cipóval is. A rudakat pogácsaszaggatóval félholdakra szaggatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük és 15 percet pihentetjük. 
200 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. 
Ha a kiflik langyosra hűltek megszórjuk vaníliás porcukorral.

A receptet a Gasztroangyal tévéműsorból lestem. Tökéletes ízvilág, fantasztikusan finom sütemény, mindenkit bíztatok, hogy készítse el, megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése