Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
15 dkg finomra reszelt sajt (maradékok, vegyesen is)
1 kk só
1 kk sütőpor
1 tojás
1 dl tejföl
hideg víz
A tetejére:
1 tojás
só
köménymag
Elmorzsoljuk a vajat a liszttel. Gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és cipóvá formáljuk. Ha a tészta nem áll össze, gyúrjunk még hozzá 1-2 kanál hideg vizet is.
Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, akár egy egész napra is.
A deszkára kevés lisztet szórunk és kinyújtjuk a tésztát 1-2 mm vastagra.
Derelyevágóval 3X3 cm-es négyszögeket vágunk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, sós, felvert tojással megkenjük, köménymaggal megszórjuk.
180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
3 tepsinyi lesz belőle.
30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
15 dkg finomra reszelt sajt (maradékok, vegyesen is)
1 kk só
1 kk sütőpor
1 tojás
1 dl tejföl
hideg víz
A tetejére:
1 tojás
só
köménymag
Elmorzsoljuk a vajat a liszttel. Gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk melege ne olvassza meg a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és cipóvá formáljuk. Ha a tészta nem áll össze, gyúrjunk még hozzá 1-2 kanál hideg vizet is.
Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük pár órára, akár egy egész napra is.
A deszkára kevés lisztet szórunk és kinyújtjuk a tésztát 1-2 mm vastagra.
Derelyevágóval 3X3 cm-es négyszögeket vágunk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, sós, felvert tojással megkenjük, köménymaggal megszórjuk.
180 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
3 tepsinyi lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése