Hozzávalók:
A tésztájához:
35 dkg liszt
1 kis tasak szárított élesztő
2 kanál cukor
1 dl tejszín
0,8 dl tej
1 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
25 dkg tehéntúró
5 dkg vaj
8 dkg cukor
5 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
Kenéshez:
1 tojás
Összedagasztjuk a tészta hozzávalóit, selymes, puha tapintású tésztát kell kapjunk. Tálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk és egy órát szobahőmérsékleten kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit habosra keverjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, kiszorítjuk belőle a levegőt, majd két kerek lappá nyújtjuk.
Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, kissé rányomkodjuk.
Pizzavágó vagy egy éles kés segítségével 16 cikkre vágjuk a kört, mindgyik szeletet kívülről befelé könnyedén felcsavarjuk. A töltelék kissé kifolyhat, de ne zavarjon minket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a kifliket, még 30 percet kelesztjük, majd felvert tojással megkenjük.
180 C fokon pirosra sütjük.
Nagyon finom lehet , guszta! A rózsád pedig csodás!
VálaszTörlésKöszi, kifli nem, de virág majdnem mindig van itthon. :-)
Törlés