Hozzávalók 18 darabhoz:
4 tojás
10 dkg cukor
2 dl olaj
20 dkg reszelt, kicsavart cukkini
1 marék pirított dió
1 marék pirított napraforgómag
1 marék mazsola
1 marék apróra vágott csokoládé
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 citrom leve
1 -2 kanál málnaszörp
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, majd összevegyítjük a többi hozzávalókkal.
A muffinsütő öbleibe papírkapszlit ültetünk, amit háromnegyedig megtöltünk a masszával.
180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
A mázhoz a porcukorhoz málnaszörpöt és annyi citromlevet adunk, amennyitől egy fényes, tejfölszerű maszát kapunk.
A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a cukormázzal, hagyjuk megszikkadni.
Szaftos, igen finom sütemény, jól bírja a szállítást, kirándulásokra, utazásokra is tökéletes csemege.
4 tojás
10 dkg cukor
2 dl olaj
20 dkg reszelt, kicsavart cukkini
1 marék pirított dió
1 marék pirított napraforgómag
1 marék mazsola
1 marék apróra vágott csokoládé
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
csipet só
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 citrom leve
1 -2 kanál málnaszörp
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, majd összevegyítjük a többi hozzávalókkal.
A muffinsütő öbleibe papírkapszlit ültetünk, amit háromnegyedig megtöltünk a masszával.
180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba).
A mázhoz a porcukorhoz málnaszörpöt és annyi citromlevet adunk, amennyitől egy fényes, tejfölszerű maszát kapunk.
A kihűlt muffinok tetejét megkenjük a cukormázzal, hagyjuk megszikkadni.
Szaftos, igen finom sütemény, jól bírja a szállítást, kirándulásokra, utazásokra is tökéletes csemege.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése