2016. május 11., szerda

Limekrémes répa muffin rebarbarás málnadzsemmel- Carrot muffin cu gem de rubarba si zmeura si crema de lime



Hozzávalók 18 db muffinhoz:
3 tojás
15 dkg barnacukor
2 dl olaj
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
5 dkg darált dió (vagy mandula)
15 dkg liszt
10 dkg rumba áztatott mazsola
1 cs sütőpor
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt fahéj
csipet só
A töltelékhez:
18 kk rebarbarás eperdzsem (vagy málnadzsem)
A krémhez:
35 dkg mascarpone
15 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 lime reszelt héja
1 lime leve
Díszítéshez:
eper, cukorgyöngy

A tojásokat addig keverjük a cukorral amíg kifehérednek és duplájára nő a térfogatuk. További keverés mellett belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a sütőport, a reszelt répát, a fűszereket és a mazsolát, végezetül pedig a diót és  a lisztet.
A muffinsütő öblébe muffin papírkaszlit ültetünk és háromnegyedig töltjük a masszával. 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 25-30 perc).
Amíg a muffinok sülnek és hűlnek habosra keverjük a krém hozzávalóit és habzsákba töltjük.
A kihűlt muffinok közepébe karalábévájó vagy kiskanál segítségével lyukat vágunk, ügyelve, hogy ne lyukasszuk ki a tászta alját. Ezeket az üregeket megtöltjük a rebarbarás eperdzsemmel, majd a habzsák segítségével felvisszük rá a krémet.
Eper/málnadarabokkal vagy cukorgyönggyel díszíthetjük.
Könnyed, zaftos sütemény, ami tökéletesen illik a savanykás dzsemhez és a limekrémhez.



Ingrediente pentru 18 buc
3 oua
150 g zahar
200 g morcov ras
150 g faina
50 g nuci pisate
200 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir pudra
100 g stafide inmuiate in rom (sau merisoare)
1 plic praf de copt
1 piscatura de sare
Pentru umplutura:
18 lingurite de gem de rubarba si zmeura (sau capsuni)
Pentru crema:
350 g mascarpone
150 g unt moale
100 g zahar pudra
coaja de la 2 buc lime
zeama de la 1 buc lime
Pentru ornat:
capsuni, zmeura, bomboane etc

Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam pe rand uleiul, condimentele, praful de copt, morcovii rasi, stafidele scurse de rom si la final nuca si faina.
Punem formele de hartie de muffin in tava pentru briose si umplem cu aluatul pana la 3/4. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C cca. 25-30 minute, pana scobitoarea infipta in aluat iese curat. Lasam sa se raceasca, dupa care facem gaura in mijlocul prajiturilor cu o lingura de scobit gulii . Umplem cu gem.
Amestecam bine ingredientele cremei, le punem intr-un pos de ornat sau o punga la care taiem un colt, dupa care ornam prajiturelele. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése