Hozzávalók 6 adaghoz: Ingrediente ptr. 6 portii:
A szószhoz: Pentru sos:
1 kanál liszt 1 lingura de faina
1 kanál vaj 1 lingura de unt
3 dl tej 300 ml lapte
2 dl tejszín 200 ml smantana dulce
20 dkg gorgonzola 200 g gorgonzola
40 dkg spárga 400 g sparanghel
só, bors, szerecsendió sare, piper, nucsoara rasa
40 dkg garganelli (rövidtészta) 400 g garganelli (paste scurte)
Tálaláshoz: Pentru servit:
10 dkg parmezán 100 g parmezan
A spárga fás szárát 2-3 cm-re letörjük, zöldséghámozóval
megtisztítjuk és kettévágjuk. Sós vizet forralunk, a szárát hamarabb beledobjuk a forró vízbe, 2-3 percet főzzük, majd hozzáadjuk a többit és további 4-5 percet forraljuk.
A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet és pár perig kevergetve
pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel és csomómentesre főzzük. Hozzá-
adjuk a morzsolt gorgonzolát, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, csipet
szerecsendióval ízesítjük. Ha kész belekeverjük a leszűrt spárgát, összerottyantjuk és a kifőtt tésztával tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Rupem si aruncam 2-3 cm din partea lemnoasa de la baza sparanghelului, fluierele le curatam cu un cutit econom, dupa care le taiem in doua. Fierbem partea ramasa de la baza 2-3 minute in apa sarata, dupa care restul inca 4-5 minute.
Topim untul, adaugam faina si incalzim cateva minute, turnam laptele si fierbem amestecand pana se ingroasa.
Punem gorgonzola si smantana dulce, asezonam cu sare, piper si nucsoara rasa.
La final adaugam si sparanghelul si servim cu paste fierte si
parmezan ras.
A szószhoz: Pentru sos:
1 kanál liszt 1 lingura de faina
1 kanál vaj 1 lingura de unt
3 dl tej 300 ml lapte
2 dl tejszín 200 ml smantana dulce
20 dkg gorgonzola 200 g gorgonzola
40 dkg spárga 400 g sparanghel
só, bors, szerecsendió sare, piper, nucsoara rasa
40 dkg garganelli (rövidtészta) 400 g garganelli (paste scurte)
Tálaláshoz: Pentru servit:
10 dkg parmezán 100 g parmezan
A spárga fás szárát 2-3 cm-re letörjük, zöldséghámozóval
megtisztítjuk és kettévágjuk. Sós vizet forralunk, a szárát hamarabb beledobjuk a forró vízbe, 2-3 percet főzzük, majd hozzáadjuk a többit és további 4-5 percet forraljuk.
A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet és pár perig kevergetve
pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel és csomómentesre főzzük. Hozzá-
adjuk a morzsolt gorgonzolát, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, csipet
szerecsendióval ízesítjük. Ha kész belekeverjük a leszűrt spárgát, összerottyantjuk és a kifőtt tésztával tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Rupem si aruncam 2-3 cm din partea lemnoasa de la baza sparanghelului, fluierele le curatam cu un cutit econom, dupa care le taiem in doua. Fierbem partea ramasa de la baza 2-3 minute in apa sarata, dupa care restul inca 4-5 minute.
Topim untul, adaugam faina si incalzim cateva minute, turnam laptele si fierbem amestecand pana se ingroasa.
Punem gorgonzola si smantana dulce, asezonam cu sare, piper si nucsoara rasa.
La final adaugam si sparanghelul si servim cu paste fierte si
parmezan ras.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése