Maradékhasznosítás!
Hozzávalók kb 22-24 darabhoz
A tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 k burgonyapehely
2 dkg élesztő
1 kk cukor
A töltelékhez:
50 dkg darált maradék grillcsirke hús
25 dkg morzsolt, zsíros feta
3 kanál ketchup
1 kanál mustár
1 kanál worchester szósz
1 csokor vágott zöldpetrezselyem
1-2 kanál tejföl
őrölt bors
A tetejére:
1 felvert tojás
pirított szezámmag
A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A többi hozzávalókat dagasztótálba öntjük és az élesztős tejjel rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A darált grillcsirke húst összevegyítjük a többi hozzávalókkal.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, majd tenyérnyi köröket vágunk belőle. A köröket még kissé elvékonyítjuk egy sodrófával. Mindegyik tésztakör egyik felébe 1 -1 evőkanál tölteléket teszünk, a körök széleit ecsettel megvizezzük, majd a lapot ráhajtjuk a töltelékre. Kissé lenyomkodjuk, majd jobb oldalról elindulva bal oldali irányba haladva az ujjunkkal kissé felsodorjuk a szélét. Így nemcsak jól lezárul a táska, hanem szép szegélyt is kap.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a táskákat, majd letakarjuk és 30 percet még kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A megkelt táskákat megkenjük felvert tojással, mindegyik tetejét ollóval megcsípjük, hogy távozzon a sülés közben keletkezett gőz, majd megszórjuk a pirított szezámmaggal.
Szép pirosra sütjük.
Hozzávalók kb 22-24 darabhoz
A tésztához:
50 dkg liszt
2 kk só
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 k burgonyapehely
2 dkg élesztő
1 kk cukor
A töltelékhez:
50 dkg darált maradék grillcsirke hús
25 dkg morzsolt, zsíros feta
3 kanál ketchup
1 kanál mustár
1 kanál worchester szósz
1 csokor vágott zöldpetrezselyem
1-2 kanál tejföl
őrölt bors
A tetejére:
1 felvert tojás
pirított szezámmag
A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A többi hozzávalókat dagasztótálba öntjük és az élesztős tejjel rugalmas, selymes tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A darált grillcsirke húst összevegyítjük a többi hozzávalókkal.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, majd tenyérnyi köröket vágunk belőle. A köröket még kissé elvékonyítjuk egy sodrófával. Mindegyik tésztakör egyik felébe 1 -1 evőkanál tölteléket teszünk, a körök széleit ecsettel megvizezzük, majd a lapot ráhajtjuk a töltelékre. Kissé lenyomkodjuk, majd jobb oldalról elindulva bal oldali irányba haladva az ujjunkkal kissé felsodorjuk a szélét. Így nemcsak jól lezárul a táska, hanem szép szegélyt is kap.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a táskákat, majd letakarjuk és 30 percet még kelni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A megkelt táskákat megkenjük felvert tojással, mindegyik tetejét ollóval megcsípjük, hogy távozzon a sülés közben keletkezett gőz, majd megszórjuk a pirított szezámmaggal.
Szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése