Ha nincs is semmi köze a svédekhez, attól még egy finom, retró ízvilágú előétel. Reggelire, vacsorára tökéletes egy szelet friss kenyéren vagy pirítóson.
Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
2 fej hagyma
2-3 kanál olaj
2 cikk fokhagyma
1 citrom
2-3 babérlevél
1 konzerv paradicsom (400 g)
só, bors, oregánó
1 kk cukor
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olajban. Beledobjuk a felvágott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, felszeletelt gombát is. Zsírjára sütjük.
Belekeverjük a paradicsomot, belereszeljük a citrom héját, citromlevet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és oregánóval fűszerezzük.
Lassú tűzön, gyakran megkevergetve sűrűre főzzük. Végezetül hozzáadjuk a cukrot is.
Kihűtve fogyasztjuk.
Hozzávalók:
50 dkg csiperke gomba
2 fej hagyma
2-3 kanál olaj
2 cikk fokhagyma
1 citrom
2-3 babérlevél
1 konzerv paradicsom (400 g)
só, bors, oregánó
1 kk cukor
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük az olajban. Beledobjuk a felvágott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, felszeletelt gombát is. Zsírjára sütjük.
Belekeverjük a paradicsomot, belereszeljük a citrom héját, citromlevet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és oregánóval fűszerezzük.
Lassú tűzön, gyakran megkevergetve sűrűre főzzük. Végezetül hozzáadjuk a cukrot is.
Kihűtve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése