2016. augusztus 10., szerda

Sárgarépás scones reggelire

Frissen pár perc alatt összeállítható és kisüthető reggelire, krémsajttal, chilizselével, vagy bármilyen mártógatóssal fogyasztható.



Hozzávalók:
30 dkg búzaliszt
20 dkg kukoricaliszt
15 dkg hideg vaj
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
15 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg reszelt sajt
2 dl joghurt
1 tojás
A tetejére:
reszelt sajt
pirított magvak
2-3 kanál joghurt

A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztekkel, gyorsan dolgozunk, először az ujjbegyeink között, majd a tenyerünk közt dolgozzuk el a vajat. A célunk az, hogy a vaj a lehető legkevésbé olvadjon meg. Beleszórjuk a sütőport és a szódabikarbónát, a sót, a sárgarépát és a sajtot. A tojást beleütjük a joghurtba és elvegyítjük, majd ráöntjük a vajas lisztre. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd ha összeállt 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
Óriás pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a süteményeket, zsírpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük, megkenjük joghurttal, megszórjuk tetszés szerinti magvakkal, reszelt sajttal, majd 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha az aljuk megpirult készen is vannak a sconesok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése