2017. február 19., vasárnap

Crepe Suzette

A franciák híres narancsos-vajas-likőrös szószba forgatott palacsintája, ami egy elegáns desszert s amit csak  jó minőségű alapanyagokból szabad  elkészíteni. 

Hozzávalók

A palacsintákhoz:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez vaj
A szószhoz:
4-5 narancs leve
1 narancs reszelt héja
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4-5 kanál narancslikőr


A palacsinta alapanyagait  összekeverjükfél órára a hűtőbe tesszük, majd vajon vékony palacsintákat sütünk belőle.
A narancslevet serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a reszelt narancshéjat, majd forralva kissé besűrítjük. Hozzáöntjük a narancslikőrt, majd a kockára vágott vajat. Lassú tűzön, folyton kevergetve pár percet forraljuk, majd beleforgatjuk az összehajtogatott palacsintákat.
Ha valaki szereti, akkor narancslikőrrel flambírozhatja ezt a csodafinom desszertet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése