2017. február 26., vasárnap

Joghurtos-kapros babsaláta

Ez a fordulója a Blogkóstolónak  rendhagyó, hisz most a pár hónapja elhunyt bloggertársunk blogjáról készítünk el valami finomságot.
Ezt a tisztelgést Márti, a Hogy meg tudjuk nézni blog írója javasolta és ő is vezeti ezt a fordulót. Gasztropajtira emlékezünk! 
Receptjeit olvastam, mindig különösen tetszett, hogy az ételek köré szinte mindig egy-egy történetet kerekített, ezáltal a "száraz" recept dokumentálása ízesebb-kerekebb lett.
Ez a második recept, amit Gasztropajti blogjáról készítek, egy finom joghurtos, kapros babsaláta. A hagymát én kissé előfőztem, blansíroztam, így megmaradt ropogósnak, de mégis könnyebben emészthetőbbnek, az eljárás során pedig az intenzív hagymaszagot is elvesztette.
Hozzávalók 2 személynek:
1 kis  konzerv vörösbab
1 közepes fej lilahagyma
2 dl joghurt
 1 kk só
bors
1 kanál ecet
kapor
oregánó


Az elkészítése roppant egyszerű: 
A babot alaposan lecsöpögtetjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, 2-3 percet sós, ecetes vízben főzzük, majd jeges-hideg vízzel lehűtjük. Szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsöpögni, alaposan kicsavarjuk.
A joghurtot elkeverjük a friss vagy szárított kaporral és oreganóval, belekeverjük a hagymát, a babot, borsozzuk.
Jól behűtve előételnek, vagy vacsorára tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése