Hozzávalók:
2 db disznónyelv
2 nagyobb sárgarépa
1 jó arasznyi póréhagyma
4 db burgonya
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma
2 kanál olaj
só
bors
2-3 babérlevél
0,5 l korpacibere (vagy ecet)
1 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 kanál aprított lestyán
A nyelveket megmossuk és feltesszük főzni hideg vízben, amelyet sózunk, mellédobunk 1 kiskanál szemesborst, az egészben hagyott hagymát, a fokhagymát és a babérleveleket. Puhára főzzük, még melegen lehúzzuk róla a bőrt, majd ha kihűlt apró kockára vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a felkarikázott póréhagymát, a felkockázott sárgarépát, felöntjük a leszűrt húslével (kb 2 liter) és félpuhára főzzük. Végezetül hozzáadjuk a húskockákat, az apróra darabolt krumplit, a lestyánt és készre főzzük.
Korpaciberével ízesíthetjük, ezzel pár percet még főzzük, aki nem szereti, az savanyíthatja ecettel, citromlével.
A tojás sárgáját elhabarjuk a tejföllel és beöntjük a levesbe. Ha egyet lobbant, már zárhatjuk is el a lángot alatta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése