2017. december 28., csütörtök

Diós csodasajtos


Ez a recept Vikitől   származik, akár nevezhetem ezentúl Viki csodasajtosának. Könnyen előkészíthető és nyújtható a tésztája, az íze pedig kiváló. 

Hozzávalók:

30 dkg liszt
25 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
5-7 kanál víz
1 kanál 10%-os ecet
1 kiskanál só
A tetejére:
1 egész tojás
10-15 dkg dió
A tészta hozzávalóiból ruglmas, selymes cipót gyúrunk. Nekem még szükségem volt vízre, ez gondolom a liszt minőségétől is függ, ráadásul én valamivel több sajttal készítettem, mint amennyit az eredeti recept írt. Fóliába tekerjük és minimum 8 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, tetszőleges formára vágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk az előre szárazon megpirított vágott dióval, majd 180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése