12,5 dkg fagyos vaj
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
2-3 kanál tejszín
csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
20 dkg marcipán
1 kg sárgabarack
A tetejére:
porcukor
A lisztet deszkára szitáljuk, a vajat a reszelő nagy lyukán a lisztbe reszeljük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a cukrot, majd annyi tejszínnel gyúrjuk össze, amennyitől a tészta szépen összeáll. Fóliába csavarva legalább 30 percig hűtőbe tesszük.
A tésztából vékony lapot nyújtunk, beborítjuk a piteforma alját úgy, hogy az edény falán is legyen a tésztából. A fölösleges tésztát a széléről éles késsel levagdossuk, az alját villával megszurkáljuk.
Lefóliázzuk és további 30 percig visszatesszük a hűtőszekrénybe.
A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, a pite tetejére ráreszeljük a marcipánt, beborítjuk a kettévágott, kimagozott barackokkal. 35-40 percig sütjük, ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral. Hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése