2018. június 30., szombat

Csokoládés-halvás nápolyi szelet

A töltelékhez:
2,5 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg csokoládé
3 kanál kakaó
20 dkg tejpor
30 dkg halva (keleti édesség) 
10 dkg vaj
A lapok:
18-20 dkg nápolyi lap



A vizet felforraljuk a cukorral és a vajjal, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk és olvadásig kevergetjük a kakaóport. Levesszük a tűzről és beleszórjuk a tejport (egyből, nem adagolva) és csomómentesre keverjük. Végezetül belevegyítjük a megdarált halvát is.
Ha a krém langyosra hűlt megkenjük a lapokat vele, krém-lap-krém-lap és addig folytatjuk, amíg a töltelék tart. Kissé lenyomtatva hideg helyre tesszük, másnap szeleteljük.
Nagyon édes, finom csemege.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése