2018. június 10., vasárnap

Cseresznyés-meggyes piskóta

Ez a recept édesanyámtól származik, gyakran volt a nyári vasárnapok desszertje. A piskótát pont úgy készítem, ahogy anyukámtól tanultam, a mérce a kanál. Mindig sikerül, a gyümölcsöt nem kell lisztbe forgatni, nem süllyed a tészta aljára.
Hozzávalók egy 25X35 cm-es tepsihez
6 tojás
6 csapott kanál cukor
6 púpozott kanál liszt
csipet só
aromák tetszés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vanília stb.
70 dkg magozott meggy vagy cseresznye
a szóráshoz 2 kanál porcukor



A tojások fehérjét keményre verjük a sóval, félidőben hozzáadjuk a cukrot is. Ha a hab már fényes, súlyos, hozzávegyítjük a tojások sárgáját és a tetszés szerinti aromát. Végül lapáttal óvatosan, lentről felfele lassan keverve  beleforgatjuk a lisztet is. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. A piskótába nincs szükség sütőporra.
A tepsibe sütőpapírt terítünk, belesímítjuk a masszát és megszórjuk a gyümölccsel (vigyázzunk, a kimagvazott gyümölcs leve ne kerüljön a tésztára). 170 C fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, kb 20-25 perc.
Kihűtés után szeleteljük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése