2020. március 27., péntek

Alma pongyolában


Hozzávalók 4 adaghoz:
4 keményebb húsú alma (pl Granny Smith)

A palacsintatésztához:
2 tojás
2 kanál olaj
20 dkg liszt
2 dl tej
kb 2 dl szódavíz
csipet só
A kisütéshez:
olaj
A bundázáshoz:
2-3 kanál liszt
A tálaláshoz:
porcukor
fahéj
A palacsintatésztához kikeverjük a felhabosított tojásokat a liszttel, az olajjal, sóval és a tejjel. Annyi szódavízzel, vagy ásványvízzel engedjük fel, hogy a massza sűrű, mártásszerű legyen. Hűtőben legalább 30 percet pihentetjük.
Az almát alaposan megmossuk, fél cm vastag karikára vágjuk, lisztben meghempergetjük. A palacsintamasszát jól felkeverjük, ha szükséges tovább hígitjuk, amíg eléri a kellő állagot.
Egy serpenyőben bő olajban, közepes hőfokon pirosra sütjük a tésztába mártott lisztes almakarikákat. 
Szalvétára szedjük, porcukorral, fahéjjal meghintve tálaljuk.
Melegen az igazi! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése