Hozzávalók 4 adaghoz
(22X22 cm-es sütőforma)
A raguhoz:
40 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
2-3 kanál olaj
1 konzerv hámozott paradicsom (7 dl)
1 sárgarépa
1 húsos kápia paprika
1 kiskanál pirospaprika
2-3 babérlevél
só, bors
ízlés szerint chiliőrlemény
Továbbá
15 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta (kb 70 dkg)
4 dl tejföl
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, menenetközben hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az aprított paprikát, a zúzott fokhagymát. Ha minden megpuhult rádobjuk a darált húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a babérlevelet, a pirospaprika őrleményt és felöntjük kevés vízzel. Lefedve, néha-néha megkevergetve 45 perc alatt készre főzzük. Az elforrt vizet pótoljuk.
A káposztát leveleire szedjük és bő, sós vízben 3-4 percig pároljuk, a levelekről levágjuk az eresebb részeket, lecsöpögtetjük és fedett edényben hagyjuk kihűlni.
A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
Egy sütőedény vagy tepsi alját kissé kiolajozzuk, kibéleljük káposztalevelekkel, ráterítünk egy adag ragut és rizst, megkenjük tejföllel. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét káposztalevelekkel és tejföllel zárjuk.
Forró sütőben pirosra sütjük.
Ingrediente ptr portie de 4 persoane
Tava de 22X22
Ptr ragu:
400 g carne tocata de vita
1 buc ceapa
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
1 buc conserva de rosii curatate (700 g)
1 buc morcov ras
1 buc ardei gras sau capia
1 lingurita de boia
2-3 foi de dafin
sare, piper
praf de chili dupa gust
150 g orez
1 buc varza creata (cca 700 g)
400 ml smantana
Se caleste ceapa, morcovul si ardeiul taiat marunt pe uleiul incins, se adauga usturoiul pisat si carnea. Se amesteca continuu, pana carnea se albeste, se adauga rosiile si apa, cat se acopere. Se condimenteaza si se fierbe cca 45 minute. Apa evaporata se inlocuieste in timpul fierberii.
Se fierbe pe jumatate orezul in apa sarata, se strecoara.
Se scot frunzele de pe capatana de varza creata si se oparesc cca 3-4 minute in apa abundenta, sarata, se taie cotorul foilor, se pun intr-un vas si se acopera cca jumatate de ora.
Se unge fundul unui vas tremorezistent (sau tava) cu un pic de ulei se pune varza, ragu, orez si smantana in straturi, pana se termina ingredientele. Se incheie prin foi de varza si smantana.
Se baga la cuptor cca 45 minute pana se rumeneste.
(22X22 cm-es sütőforma)
A raguhoz:
40 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
2-3 kanál olaj
1 konzerv hámozott paradicsom (7 dl)
1 sárgarépa
1 húsos kápia paprika
1 kiskanál pirospaprika
2-3 babérlevél
só, bors
ízlés szerint chiliőrlemény
Továbbá
15 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta (kb 70 dkg)
4 dl tejföl
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, menenetközben hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, az aprított paprikát, a zúzott fokhagymát. Ha minden megpuhult rádobjuk a darált húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a babérlevelet, a pirospaprika őrleményt és felöntjük kevés vízzel. Lefedve, néha-néha megkevergetve 45 perc alatt készre főzzük. Az elforrt vizet pótoljuk.
A káposztát leveleire szedjük és bő, sós vízben 3-4 percig pároljuk, a levelekről levágjuk az eresebb részeket, lecsöpögtetjük és fedett edényben hagyjuk kihűlni.
A rizst bő, sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.
Egy sütőedény vagy tepsi alját kissé kiolajozzuk, kibéleljük káposztalevelekkel, ráterítünk egy adag ragut és rizst, megkenjük tejföllel. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét káposztalevelekkel és tejföllel zárjuk.
Forró sütőben pirosra sütjük.
Ingrediente ptr portie de 4 persoane
Tava de 22X22
Ptr ragu:
400 g carne tocata de vita
1 buc ceapa
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
1 buc conserva de rosii curatate (700 g)
1 buc morcov ras
1 buc ardei gras sau capia
1 lingurita de boia
2-3 foi de dafin
sare, piper
praf de chili dupa gust
150 g orez
1 buc varza creata (cca 700 g)
400 ml smantana
Se caleste ceapa, morcovul si ardeiul taiat marunt pe uleiul incins, se adauga usturoiul pisat si carnea. Se amesteca continuu, pana carnea se albeste, se adauga rosiile si apa, cat se acopere. Se condimenteaza si se fierbe cca 45 minute. Apa evaporata se inlocuieste in timpul fierberii.
Se fierbe pe jumatate orezul in apa sarata, se strecoara.
Se scot frunzele de pe capatana de varza creata si se oparesc cca 3-4 minute in apa abundenta, sarata, se taie cotorul foilor, se pun intr-un vas si se acopera cca jumatate de ora.
Se unge fundul unui vas tremorezistent (sau tava) cu un pic de ulei se pune varza, ragu, orez si smantana in straturi, pana se termina ingredientele. Se incheie prin foi de varza si smantana.
Se baga la cuptor cca 45 minute pana se rumeneste.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése