2020. november 23., hétfő

Mézes-diós sütemény



A recept az egyik kedvenc bloggeremtől, Katucitól lett ellesve, az Imádunk sütni oldalról, köszönjük ezt a finomságot.

Mivel a tésztát én nem kuglófformában sütöttem, hanem kalácsformában, a sütési idő szinte 50 perc volt, ez idő alatt a méz jobban megkaramellizálódott, a sütemény sokkal sötétebb színű lett.

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

10 dkg cukor

3 egész tojás

15 dkg méz

15 dkg tejfől (vagy zsírosabb joghurt)

1 kiskanál sütőpor

1 kiskanál vanília kivonat

25 dkg liszt

15 dkg dió

Elkészítése:

A diót gorombára vágjuk és száraz serpenyőben, folyton kevergetve megpirítjuk. Hozzáadunk egy jó kanál mézet és tovább kevergetve kissé megkaramellizáljuk. Langyosra hűtjük.

A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzávegyítjük egyenként a tojásokat, a mézet, a tejfölt, a vaníliát, a karamellizált diót, végezetül pedig a sütőporral elkevert lisztet.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Egy csésze teával, tejjel mennyei uzsonna lehet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése