A recept az egyik kedvenc bloggeremtől, Katucitól lett ellesve, az Imádunk sütni oldalról, köszönjük ezt a finomságot.
Mivel a tésztát én nem kuglófformában sütöttem, hanem kalácsformában, a sütési idő szinte 50 perc volt, ez idő alatt a méz jobban megkaramellizálódott, a sütemény sokkal sötétebb színű lett.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
10 dkg cukor
3 egész tojás
15 dkg méz
15 dkg tejfől (vagy zsírosabb joghurt)
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vanília kivonat
25 dkg liszt
15 dkg dió
Elkészítése:
A diót gorombára vágjuk és száraz serpenyőben, folyton kevergetve megpirítjuk. Hozzáadunk egy jó kanál mézet és tovább kevergetve kissé megkaramellizáljuk. Langyosra hűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzávegyítjük egyenként a tojásokat, a mézet, a tejfölt, a vaníliát, a karamellizált diót, végezetül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Egy csésze teával, tejjel mennyei uzsonna lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése