2013. február 16., szombat

Madárbegysaláta mangóval és grépfrúttal


Hozzávalók 4 személyre:
12,5 dkg madárbegysaláta
1 fej jégcsapsaláta
6-7 szál zöldhagyma
1 nagy fej grépfrút
1 mangó
1 kis kápiapaprika
1 kis chilipaprika
1 citrom leve
2 kanál mogyoróolaj (lehet olívaolaj)

bors
A grépfrútot kifilézzük, a mangót meghámozzuk és kockára vágjuk, a madárbegysalátát megtisztítjuk, a jégcsapsalátát vékonyra szeljük, a zöldhagymát felkarikázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és vékonyra vágjuk, a citromot kicsavarjuk.
A saláta összetevőit lazán összekeverjük, citromlével és olajjal öntözzük, sózzuk, borsozzuk.
Sült disznóhússzeletekkel fogyasztottuk.






2 megjegyzés: