2013. február 13., szerda

NARANCSKRÉMES KORONGOK


Hozzávalók 
a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
2 kanál tejföl
csipet só
a krémez:
2 tojás
1 tojás sárgája
10 dkg cukor
2 narancs reszelt héja és kifacsart leve
 1 kanál narancsvirágvíz
2 kanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
a mázhoz:
10 dkg finom porcukor
kb 1citrom szűrt leve
késhegynyi ételfesték (elhagyható)

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Hidegre tesszük.
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kekszkiszúróval kiszúrjuk, (felét középen is), majd világosra sütjük és kihűtjük.

Közben a porcukorba késegynyi ételfestéket teszünk és összekeverjük annyi citromlével, amennyitől tejfölvasűrűségű lesz.
A mázzal megkenjük a lyukas kekszeket, száradni hagyjuk.
A krémmel összeragasztjuk a teli kekszeket  a lyukas darabokkal.












6 megjegyzés:

  1. De szépek! Ünnepi színt varázsoltál rájuk! Gyönyörűek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem igazán szeretem az ételfestéket, de erre az alkalomra nem volt mit tennem.

      Törlés
  2. Nagyon mutatósak! És biztos finomak is!
    Kis nyers cékla levével próbáld meg legközelebb a színezést, ha nem akarsz ételfestéket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, céklaport kell beszerezzek, a céklalé elhígította volna a mázt. Amúgy finomak lettek nagyon, köszi.

      Törlés