60 dkg liszt
4 dl langyos tej
8 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
csipet só
3 tojás sárgája
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 narancs reszelt héja
5 dkg aszalt ananászkocka
A tetejére 1 tojás
A tejbe feloldjuk az élesztőt és összedagasztjuk a többi hozzávalókkal. Az ananászt a vége fele adjuk hozzá. Selymes, rugalmas cipót alakítunk, letakarjuk és langyos helyen 1 órát keleszjük.
Deszkára borítjuk, 12 egyforma darabra vágjuk.
Minden darabkát golyóvá gömbölyítünk.
Két kisebb kalácsformát kibélelünk sütőpapírral és mindegyikbe 6-6 tésztagombócot teszünk egymás mellé két sorba.
Ismét letakarjuk és további 30 percet kelesztjük.
Megkenjük felvert tojással és 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 percet sütjük. ha a teteje túlságosan megbarnulna takarjuk le sütőpapírral félidőben. Hurkapálcával ellenőrízhetjük ha megsült a belseje.
4 dl langyos tej
8 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
csipet só
3 tojás sárgája
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 narancs reszelt héja
5 dkg aszalt ananászkocka
A tetejére 1 tojás
A tejbe feloldjuk az élesztőt és összedagasztjuk a többi hozzávalókkal. Az ananászt a vége fele adjuk hozzá. Selymes, rugalmas cipót alakítunk, letakarjuk és langyos helyen 1 órát keleszjük.
Deszkára borítjuk, 12 egyforma darabra vágjuk.
Minden darabkát golyóvá gömbölyítünk.
Két kisebb kalácsformát kibélelünk sütőpapírral és mindegyikbe 6-6 tésztagombócot teszünk egymás mellé két sorba.
Ismét letakarjuk és további 30 percet kelesztjük.
Megkenjük felvert tojással és 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 percet sütjük. ha a teteje túlságosan megbarnulna takarjuk le sütőpapírral félidőben. Hurkapálcával ellenőrízhetjük ha megsült a belseje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése