Hozzávalók 36 db-hoz:
A töltelékhez:
20 dkg datolya (maggal együtt)
12 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
10 dkg gabonamüzli
2 narancs héja
2 narancs leve
A borításához:
20 dkg tejcsoki
A díszítéséhez:
2-3 dkg fehér csokoládé
piros ételfesték (elhagyható)
A datolyát kimagozzuk és pár órára langyos narancslébe áztatjuk, lecsöpögtetjük, majd késes aprítóban pépesre daráljuk.
A csokoládét vígőz fölött megolvasztjuk.
A müzlit megőröljük.
Összekeverjük a hozzávalókat és hűtőben hagyjuk 30 percet.
Vizes kézzel kis szaloncukor formákat alakítunk a masszából, sütőpapíros tálcára sorakoztatjuk és hűtőszekrényben hagyjuk még pár órát dermedni.
A csokoládé 2/3-át vízgőz felett felolvasztjuk, a tűzről levesszük és belekeverjük a maradék felaprított csokoládét.
Ha az olvasztott csokoládé nagyon sűrű kevés porított kakaóvajat adhatunk hozzá.
Villa segítségével belemártjuk egyenként a szaloncukrokat a csokoládéba, a fölösleget lerázogatjuk róluk, sütőpapíros tálcára helyezzük, majd ismét hűtőben hagyjuk pihenni.
Amíg a csokoládé dermed előkészítjük a díszítéshez a fehércsokoládét. Vízgőz fölött megolvasztjuk, hozzávegyítjük az ételfestéket, majd zsírpapírból formált tölcsérbe töltjük. A tölcsér végére kis nyílást vágunk, azon keresztül becsíkozzuk a szaloncukrokat.
Hűtés után sütőpapírból készült díszpapírba burkoljuk.
Pentru umplutura cca 36 buc:
200 g curmale
120 g ciocolata de lapte
100 g musli de cereale
sucul si coaja rasa de la 2 portocale
Pentru glazura:
200 g ciocolata de lapte
Pentru ornat:
30 g ciocolata alba
colorant alimentar (nu e obligatoriu)
Scoatem samburii din curmale, le punem in zeama de la portocale si ii lasam cca. 2-3 ore sa se inmoaie, dupa care scurgem lichidul si mixam fructele.
Adaugam coaja de portocale, ciocolata topita la aburi si musli-ul macinat. Amestecam bine si punem la rece cca. 20 min.
Cu ajutorul unei lingurite dozam portii mici din aluat pe care le modelam cu mainile umezite in forma de bomboane de pom.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt si mai punem la frigider la racit cca. 30 minute.
Topim 2/3 de ciocolata la bain marie, amestecam continuu, dupa care scoatem de pe aburi si adaugam restul cubuletelor de ciocolata. Omogenizam bine.
Tavalim bomboanele in aceasta compozitie cu ajutorul unei furculite. Lasam sa se scurga surplusul de ciocolata si le asezam pe hartie de copt.
In cazul in care ciocolata se ingroasa punem vasul inapoi peste aburi sa se reincalzeasca. Totdeauna sa folosim ciocolata de calitate superioara, merita investitia.
Topim ciocolata alba pe bain marie, adaugam cateva picaturi de colorant, turnam intr-o palnie mica facuta din hartie de copt.
Taiem capatul palniei si ornam bomoboanele cu ciocolata colorata.
Peste o ora le ambalam in hartie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése