2015. december 19., szombat

Szaloncukor amaretti likőrbe áztatott aszalt szilvával és dióval




Hozzávalók 42-44 darabhoz:
A töltelékhez:
15 dkg amaretti likőrben áztatott aszalt szilva
5 dkg aszalt vörösáfonya (vagy mazsola)
15 dkg csokoládé (magas kakaótartalmú)
10 dkg gorombára őrölt dió
1-2 kanál likőr (amiben a szilva ázott)
A borításához:
20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
3-4 g kakaóvaj (ha szükséges)
Díszítéshez:
3-4 dkg fehér csokoládé

Az aszalt szilvát lecsöpögtetjük, késes aprítóba tesszük az áfonyával együtt és pépesre daráljuk.
Belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét és összedolgozzuk a darált dióval. Adhatunk hozzá még likőrt.
A massza pár perc alatt megdermed, akkor vizes kézzel henger alakú szaloncukrokat formázunk. Nekem 43 darab lett ebből a mennyiségből.
Legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben gőz fölött kevergetve felolvasztjuk a csokoládé 3/4-ét, majd a tűzről levesszük és hozzáadjuk a maradék feldarabolt csokit és a kakaóvajat.
A kakaóvajat csak akkor adom a csokoládéhoz, ha nem hígul fel eléggé és sűrű lesz felolvasztás után.
Villa segítségével ebbe mártogatjuk egyenként a szaloncukrokat.
Zsírpapírra szedjük, majd hagyjuk megdermedni rajta  a csokimázat.
A fehér csokoládét gőz felett felolvasztjuk, zsírpapírból hajtogatott papírtölcsérbe szedjük, a tölcsér végét levágjuk, a lyukon átfolyó csokoládéval megcsíkozzuk a szaloncukrokat.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése