Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg rizs
2 kanál vaj
1 kanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
6-7 dl zöldségalaplé
só
bors
1 dl tejszín
1 marék reszelt parmezán
5 dkg szárított erdei gomba
1 csokor zöldpetrezselyem
A gombát beáztatjuk a meleg alaplébe legalább 30 percre, utána a gombaszeleteket kiszedjük, kicsavarjuk és apróra vágjuk.
A kis kockára vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon és 1 kanál vajon. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve tovább pirítjuk még pár percig. rádobjuk a gombát, majd felöntjük egy jó merőkanál forró alaplével.
Gyakran kevergetve lassú tűzön főzzük, amikor elfővi a levét akkor mindig felöntjük egy-egy kanál meleg alaplével.
Ha a rizsszemek megpuhultak ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a másik kanál vajat és beleszórjuk a reszelt parmezánt.
Végezetül sózzuk, borsozzuk, zölpetrezselyemmel ízesitjük.
Önálló fogásként is megállja a helyét.
20 dkg rizs
2 kanál vaj
1 kanál olaj
1 kis fej vöröshagyma
6-7 dl zöldségalaplé
só
bors
1 dl tejszín
1 marék reszelt parmezán
5 dkg szárított erdei gomba
1 csokor zöldpetrezselyem
A gombát beáztatjuk a meleg alaplébe legalább 30 percre, utána a gombaszeleteket kiszedjük, kicsavarjuk és apróra vágjuk.
A kis kockára vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon és 1 kanál vajon. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve tovább pirítjuk még pár percig. rádobjuk a gombát, majd felöntjük egy jó merőkanál forró alaplével.
Gyakran kevergetve lassú tűzön főzzük, amikor elfővi a levét akkor mindig felöntjük egy-egy kanál meleg alaplével.
Ha a rizsszemek megpuhultak ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a másik kanál vajat és beleszórjuk a reszelt parmezánt.
Végezetül sózzuk, borsozzuk, zölpetrezselyemmel ízesitjük.
Önálló fogásként is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése