2016. március 24., csütörtök

Gesztenye krémleves habgaluskával

Hozzávalók:
A "leveshez":
50 dkg szelídgesztenye (vagy 25 dkg mirelit) 
1 l tej
4-5 kanál cukor
2-3 kanál rum (vagy 1 kk rumaroma)
1 kk vaníliaesszencia
csipet só
1 kanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
A habhoz:
3 tojás fehérje
4-5 kanál cukor
pár csepp citromlé



A gesztenyét jól megmossuk, éles késsel kissé megvágjuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. 10-15 perc főzés után a gesztenyét leszűrjük, kissé kihűtjük és kiskanállal kikaparjuk a finom belét. Apróra daráljuk.
A tejet felforraljuk a cukorral, az aromákkal, majd belefőzzük a gesztenyedarát. Kevergetve pár percet forraljuk, majd besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel és még pár percet főzzük. Végezetül beleöntjük a tejszínt, még egyet-kettőt forralunk rajta, majd elzárjuk a tüzet és jól kihűtjük.
A habgaluskákhoz az alábbi elkészítési módot javasolom.
Reszelt csokoládéval megszórva, hidegen tálaljuk, természetesen desszertnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése