A receptet Sherpától hoztam, köszönöm. Az íze visszarepített a gyermekkoromba a nagymamám konyhájába.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
2 tojás sárgája
kevés tejföl
A töltelékhez:
25 dkg darált mák
20 dkg cukor
5 dgk búzadara
3 dl tej
10 dkg mazsola
1 citrom héja
2 tojás fehérje
2 közepes alma
1 kis üveg (kb 3,5dl) finom lekvár
A tetejére:
porcukor
A tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal és belefőzzük a búzadarát és a mákot. Ha kihűlt hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt, kicsavart almát és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket is.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két lapra nyújtjuk, az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsi aljába terítjük, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a máktölteléket, majd bebortjuk a második lappal.
Villával megszurkáljuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
2 tojás sárgája
kevés tejföl
A töltelékhez:
25 dkg darált mák
20 dkg cukor
5 dgk búzadara
3 dl tej
10 dkg mazsola
1 citrom héja
2 tojás fehérje
2 közepes alma
1 kis üveg (kb 3,5dl) finom lekvár
A tetejére:
porcukor
A tejet felforraljuk a cukorral, a citromhéjjal és belefőzzük a búzadarát és a mákot. Ha kihűlt hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt, kicsavart almát és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket is.
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két lapra nyújtjuk, az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsi aljába terítjük, megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a máktölteléket, majd bebortjuk a második lappal.
Villával megszurkáljuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még langyosan megszórjuk porcukorral.
Ezt nekem is el kell készítenem! <3
VálaszTörlésnagyon jó recept, ráadásul gyors is (elkészíteni és megenni is gyorsan megy)
Törlés