2016. március 17., csütörtök

Tehéntúrós-csokoládés torta születésnapomra

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához:
A laphoz:
20 dkg oreo keksz
10 dkg olvasztott, langyos vaj
A töltelékhez:
1 kg tehéntúró
4 dl tejszín
4 dl görög joghurt
15 dkg cukor
15 dkg mogyorós tejcsokoládé
10 dkg oreo keksz
9  lap zselatin (kb 15 g) 
A díszítéshez: 
csokoládé és csokidrazsé válogatás (Milka, M&M, Kinder stb)
csokoládépálcikák a torta oldalára



Az alaphoz a kekszet apróra daráljuk és összekeverjük a vajjal. A tortakarimát egy tányérra fektetjük, az  aljába nyomkodjuk a kekszmorzsát és hűtőbe tesszük dermedni.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre, majd kicsavarjuk és a felforrósított joghurthoz keverjük. 
A túrót habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt  és beleöntjük a zselatinos joghurtot is. Végezetül belekeverjük az apróra vágott csokoládét és darabosra tört kekszet is.
A tortalapra öntjük, hűtőben legalább 8 órát dermesztjük.
Tálalás előtt a tortakarimát levesszük a megdermedt tortáról, körberakjuk csokoládépálcikákkal, a tetejét tetszőleges mennyiségű és milyenségű csokoládéval díszítjük.
Hogy a pálcikakerítés ne dűlöngéljen díszes szalaggal kötözhetjük körbe.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése