A piskótához:
3 tojás
6 kanál cukor
3 kanál meleg víz
3 kanál olaj
1 kk sütőpor
6 kanál liszt
1 narancs reszelt héja
A töltelékhez:
1 nagy, érett mangó
1 narancs leve
1 dl víz
10 dkg cukor
4,5 dl tejszín
6 lap zselatin (10 g)
A mázhoz:
2 dl limoncino likőr
2 kanál cukor
3 lap zselatin (5 g)
A tojásokat habos-fehérre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancs héját, a vizet, az olajat, a sütőport, végezetül pedig a lisztet. Sütőpapíros 30x39 cm-es tepsibe simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, kihűtjük.
A piskótalapból 2 darab 18 cm átmérőjű kört vágunk ki, a leeső részeket összekockázzuk.
A mangót meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük és feltesszük főni a narancslével, a cukorral és a vízzel. Amikor a gyümölcs megpuhult (8-9 perc) botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a legalább 5 percig hideg vízbe áztatott, majd kicsavart zselatinlapokat.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos gyümölcspépet és a piskótakockákat.
Az egyik piskótakört tálra helyezzük, köré csatolunk egy tortaformát, belesimítjuk a krémet, majd a sort tortalappal zárjuk.
Közben elkészítjük a likőrzselét. A limoncinot kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és pár percet élénk tűzön forraljuk, majd belekeverjük az 5 percig hideg vízbe áztatott, majd kicsavart zselatinlapokat. Langyosra hűtjük, amikor már kezd besűrűsödni a felső tortalapra öntjük.
Másnapig hideg helyen dermesztjük.
Tálalás előtt a tortakarikát eltávolítjuk, éles, hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
3 tojás
6 kanál cukor
3 kanál meleg víz
3 kanál olaj
1 kk sütőpor
6 kanál liszt
1 narancs reszelt héja
A töltelékhez:
1 nagy, érett mangó
1 narancs leve
1 dl víz
10 dkg cukor
4,5 dl tejszín
6 lap zselatin (10 g)
A mázhoz:
2 dl limoncino likőr
2 kanál cukor
3 lap zselatin (5 g)
A tojásokat habos-fehérre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancs héját, a vizet, az olajat, a sütőport, végezetül pedig a lisztet. Sütőpapíros 30x39 cm-es tepsibe simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük. Még melegen lehúzzuk róla a sütőpapírt, kihűtjük.
A piskótalapból 2 darab 18 cm átmérőjű kört vágunk ki, a leeső részeket összekockázzuk.
A mangót meghámozzuk, a reszelő nagy lyukán lereszeljük és feltesszük főni a narancslével, a cukorral és a vízzel. Amikor a gyümölcs megpuhult (8-9 perc) botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a legalább 5 percig hideg vízbe áztatott, majd kicsavart zselatinlapokat.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a langyosra hűlt zselatinos gyümölcspépet és a piskótakockákat.
Az egyik piskótakört tálra helyezzük, köré csatolunk egy tortaformát, belesimítjuk a krémet, majd a sort tortalappal zárjuk.
Közben elkészítjük a likőrzselét. A limoncinot kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és pár percet élénk tűzön forraljuk, majd belekeverjük az 5 percig hideg vízbe áztatott, majd kicsavart zselatinlapokat. Langyosra hűtjük, amikor már kezd besűrűsödni a felső tortalapra öntjük.
Másnapig hideg helyen dermesztjük.
Tálalás előtt a tortakarikát eltávolítjuk, éles, hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.
A torta nagyon guszta, a likőrt limoncellonak /citromlikőr/nevezik az olaszoknál :-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Ez most limoncino volt, ami gondolom ugyanaz, mint a limoncello. A recepthez mellékelem a fotót :-)
TörlésA fb-én is megcsodáltaaaaam!
VálaszTörlésköszönöm szépen :-)
TörlésÁlomszép! Ezek a tetőid!
VálaszTörlés:-) köszi
Törlés