2016. június 28., kedd

Csirkével és kukoricakásával töltött paprika és karalábélevél


Hozzávalók:
6-8 kisebb zöldpaprika
6-8 nagyobb karalábélevél
40 dkg darált csirkecomb
1 bögre kukoricakása
3 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
1 tojás
1 csokor zöldpetrezselyem
só, bors
1 l paradicsomlé

A kukoricakását váltott vízben alaposan átmossuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel amennyi jól ellepi. Legalább 1 órára félretesszük, majd szűrőben jól lecsöpögtetjük.
Az olajon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az előkészített kukoricakását és kevergetve pár percet pirítjuk. Kihűtjük. Összevegyítjük a darált hússal, a tojással, a vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon kompakt a massza  lazítsuk kevés hideg vízzel.
A karalábéleveleket fövő, sós vízbe dobjuk, 2-3 perc után kivesszük, a vastagabb ereket kivágjuk, kihűtjük.
A paprikát kicsumázzuk, lazán háromnegyedig töltjük az előkészített töltelékkel. A karalábélveleket is megtöltjük és feltekerjük mint ahogy a töltött káposztánál szoktuk.
Egy lábosban 3 ujjnyi vizet forralunk, szépen belehelyezzük a megtöltött paprikákat és karalábéleveleket, felforraljuk, majd hozzáöntünk 1 liter jó minőségű paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adhatunk hozzá babérlevelet, vagy lestyánlevelet. Lassú tűzön puhára főzük. Ha a leve nagyon elpárolog pótoljuk forró vízzel.


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése