2016. június 15., szerda

Sally Lunn féle kenyér Martha Stewarttól

Ez a finom pékárú inkább hasonlít egy nem túl édes kalácshoz, mind egy klasszikus értelemben vett kenyérhez, de nagyon finom. Érdemes elkészíteni.
A receptet Martha Stewart tévéműsorában láttam, tőle vettem a receptet. 



1 bögre 230 ml
A sütőforma 32cm X 11cm, a magassága 9cm
Hozzávalók:
1 cs (7gr) szárított élesztő
1/2 bögre langyos víz
1/3 bögre cukor 
1/2 bögre tej
1/2 bögre vaj
3,1/2 bögre liszt
1 kk só
3 tojás
A vízbe szórjuk a cukrot és az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A tejet és a vajat lábasba tesszük és addig melegítjük, amíg a vaj elolvad, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat felütjük és villával lazán felverjük. 
A liszthez adjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős vizet, a langyos vajas tejet és a tojásokat. Fakanállal egyneművé dolgozzuk, kissé lágy, galuskaszerű masszát kapunk. A keverőtálat lefóliázzuk és legalább 2 óra hosszat nem túl meleg helyen (pl kamrában) duplájára kelesztjük.
Ha megkelt,  lazán kissé átgyúrjuk, hogy a levegő távozzon a tésztából.  A sütőformát alaposan kivajazzuk és beleöntjük a kenyértésztát. Elegyengetjük, kevés liszttel megszórjuk, újra lefóliázzuk és további 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Közben előmelegítjük a sütőt 190 C fokra, a kenyeret körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése