2018. szeptember 15., szombat

Karfiolfelfújt



Hozzávalók
1 fej kb 1 kg-os karfiol
1 adag bechamel szósz
25 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
4 tojás
bors
A tepsi kenéséhez:
diónyi vaj
A szórásához:
2 kanál prézli
A tetejére:
reszelt sajt


A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük és villával kissé széttörjük.
Addig elkészítjük a bechamelt, recept itt. Levesszük a tűzről, belekeverjük a reszelt sajtot és ha kissé kihűlt, a tojások sárgáját is. 
A kész sajtszószhoz adjuk a megtört karfiolt és végezetül a keményre felvert tojáshabot is, óvatosan kevergetve, hogy az ne törjön össze.
Kivajazunk egy hőálló sütőedényt, megszórjuk a prézlivel, beleöntjük a karfiolmasszát, megszórjuk reszelt sajttal és kb 1 órát sütjük 180 C fokra előmelegített sütőben. 



2 megjegyzés:

  1. Nem sok az 1 óra sütés ? sz...á sül KARFIOL 1 ÓRA ALATT

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sok, először 45 percet volt a sütőben (fotó), felvágtam és a belseje még folyós volt. Így visszakerült még 15 percre a sütőbe. :-)

      Törlés