Mindenkori kedvencem a házi pesto-val készült friss tészta, amit parmezánnal és darált dióval szórok meg.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg friss szélesmetélt
2 kanál pesto
1 dl tejszín
2 kanál reszelt parmezán
2 kanál darált dió
só, bors
A pesto-t összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés főzővizet felfogunk, összekeverjük a tejszínes pesto-val és annyi főzőlével, amennyire szaftosan szeretjük a tésztát.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal és darált dióval.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg friss szélesmetélt
2 kanál pesto
1 dl tejszín
2 kanál reszelt parmezán
2 kanál darált dió
só, bors
A pesto-t összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés főzővizet felfogunk, összekeverjük a tejszínes pesto-val és annyi főzőlével, amennyire szaftosan szeretjük a tésztát.
Tálaláskor megszórjuk parmezánnal és darált dióval.
Nagyon finom lehet.
VálaszTörlésÓ, imádom
VálaszTörlés