Hozzávalók: Ingrediente:
15 dkg vaj 150 g unt
10 dkg csokoládé 100 g ciocolata
2 kanál kakaópor 2 linguri cacao
15 dkg barnacukor 150 g zahar brun
2 tojás 2 oua
1 dl tej 100 ml lapte
35 dkg liszt 350 g faina
10 g sütőpor (1 tasak) 10 g praf de copt (1 plic)
1 kiskanál fahéj 1 lingurita scortisoara
1/2 kiskanál őrölt gyömbér 1/2 lingurita ghimbir macinat
1/4 kiskanál őrölt kardamom 1/4 lingurita cardamom macinat
1/4 kiskanál őrölt szegfűszeg 1/4 lingurita cuisoare macinate
csipet só praf de sare
A hempergetéshez: Pentru tavalit:
porcukor zahar pudra
kristálycukor zahar tos
A vajat, a cukrot és a tördelt csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, legutoljára a lisztet. Egynemű masszává keverjük, a tálat lefóliázzuk és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, de maradhat akár 1-2 napot is.
A csokoládés masszából diónyi golyókat gömbölyítünk, előbb kristály, majd porcukorba hempergetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól tisztes távolságra helyezzük.
180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ne süssük túl, akkor jó ha a külseje ropogós, de a belseje finom, puha.
Topim untul cu ciocolata si zaharul pe bain marie. Racim si adaugam toate celelalte ingrediente, ultima incorporam faina. Omogenizam, acoperim vasul cu o folie si punem la rece 2-3 ore, sau chiar mai mult, 1-2 zile.
Formam bilute de marimea nucilor, le tavalim prima data in zahar tos, iar apoi in zahar pudra. Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand intre ele spatiu, biscuitii vor creste. Coacem 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sa nu lasam mai mult, exteriorul trebuie sa fie crocant, interiorul moale.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése