2020. április 17., péntek

Narancs krémleves habgaluskával és pirított mandulával

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
4 narancs
0,5 l narancslé
0,5 l fehér bor 
cukor ízlés szerint
fahéj, szegfűszeg, gyömbér
csipet só
1 kanál étkezési keményítő
2 dl tejszín

A tálaláshoz:
pirított mandulaszeletek
3 tojás fehérje
5 kanál cukor

A narancsokat megtisztítjuk, a hártyát és a magokat a lehető legalaposabban távolítsuk el, aki tud narancsot filézni, az tegye meg. Feltesszük főni a gyümölcshúst a narancslével, a borral, tetszés szerint fűszerezzük, cukrozzuk, majd puhára főzzük. Ha már puha botmixerrel pürésítjük, pótoljuk az elforrt folyadékmennyiséget, akár vízzel is  és behabarjuk a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel, majd további pár percet forraljuk még.
Kihűtve habgaluskával és pirított mandulával tálaljuk.
Nagyon finom, nem érdemes kispórolni egyik hozzávalót sem, de ha valaki nem szeretné alkoholban főzni, az használjon csak narancslevet és vizet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése