A mustár kaviár nem más mint édes-savanyú lében főtt mustármag, ami kitűnő kísérője lehet grillen sült húsoknak, sajtoknak, főtt húsoknak, sonkának.
A receptet Chili és Vanília blogon is láttam, őt jelölöm be forrásnak.
Hozzávalók:
10 dkg mustármag
2,5 dl szűrt almalé
2,5 dl rizsecet (vagy almaecet)
1-2 kiskanál só
2 kanál barna cukor (vagy méz)
Az elkészítése pofonegyszerű, minden alapanyagot nagyon lassú tűzön, gyakran megkevergetve forralunk, az elpárolgott folyadékot pedig mindig almalével, vagy vízzel pótoljuk. Egy sűrű, lekvárszerű masszát kapunk a végére. Vigyázzunk, hogy ne karamellizálódjon nagyon meg.
A receptet Chili és Vanília blogon is láttam, őt jelölöm be forrásnak.
Hozzávalók:
10 dkg mustármag
2,5 dl szűrt almalé
2,5 dl rizsecet (vagy almaecet)
1-2 kiskanál só
2 kanál barna cukor (vagy méz)
Az elkészítése pofonegyszerű, minden alapanyagot nagyon lassú tűzön, gyakran megkevergetve forralunk, az elpárolgott folyadékot pedig mindig almalével, vagy vízzel pótoljuk. Egy sűrű, lekvárszerű masszát kapunk a végére. Vigyázzunk, hogy ne karamellizálódjon nagyon meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése