2012. április 19., csütörtök

MEDVEHAGYMÁS FASÍRT TEPSIBEN SÜTVE


Még az ég is túróslaska! -mondta anyukám, amikor megkérdezte a vejét: Tibike, mit főzzek? -és ő mindig, de mindig a juhtúrós tésztára voksolt.
Nos, valahogy így van ez most a medvehagymával, majd minden ételbe belekerül. Már medvehagymás desszerten is gondolkozom...
Félre a viccet, lássuk a fasírtot:

Fél kiló vegyes darálthúst (marha-disznó) összekevertem egy hatalmas csokor mosott és durvára aprított medvehagymával, két tojással, egy csokor apróra vágott zöldhagymával és három főtt, reszelt krumplival.
 ztam, borsoztam, majd diónyi golyókat formáztam belőlük, lisztben meghempergettem és sütőpapíros tepsiben ropogósra sütöttem.
Szárazabb mint a zsiradékban sült társai, de én már évek óta így készítem, egészségesebb.


Babos krumplisalátával ettem: 60 dkg főtt krumplit és egy nagy fej lilahagymát felkockáztam és s, ecetes vízben legalább 1 órát áztattam. Utána leszűrtem, hozzáadtam 10 dkg télire eltett, ecetes-mézes pritaminparikát (gogosár) és egy doboz átmosott és lecsöpögtetett fekete babot. Meglocsoltam olívaolajjal, ztam, borsoztam.
A bab édességet, a paprika édes-savanyúságot ad ennek a kitűnő krumplisalátának. Edithnél is láttam babos krumplisalátát. 



Feleim, vegyetek és egyetek!

7 megjegyzés:

  1. Nálam is évek óta sütőben sül ropogósra a fasírt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem mindenki szereti így. Nekem bejött!

      Törlés
  2. Guszta a fasírt és a saláta is. Bár az olajban sült szaftosabb, de igazad van, így egészségesebb. Lehet, hogy kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. A Fasirt (igen, nagy F-el) borzalmasan finom! koszi Idli! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szóval megsütötted, tanú vagy a minőségére...

      Törlés
  4. nnna, Tünde voltam..., nem tudom miert nem irta ki a nevem, pedig bejelentkeztem, pionir becsulet szavamra :D

    VálaszTörlés