Egyedüli házimunka amit igazán szerettem és kedvvel csináltam, az a főzés-sütés volt, a sütikészítést pedig hamar, már tizenéves koromban átvettem édesanyámtól. Akkor került a család ünnepi menűjébe egy csomó új recept, többek között ez a rókafül nevű sütitölcsér is, ami hamar belopta magát a család szívébe és évekig vitte a pálmát az édességek között.
Lássuk csak a ravaszdi hallásszerveket:
2 dl jó minőségű tejfölt összekevertem 20 dkg cukorral, belevegyítettem 20 dkg lisztet és 6 tojásfehérből vert kemény habot.
Kivajazott, lisztezett (itt nem ment a sütőpapíros változat) tepsibe kanálnyi masszát tettem és tenyérnyire elkentem, majd óvatosan megsütöttem.
A lapokat egyenként tiszta deszkára szedtem, majd fakanálnyél segítségével egyenként, szépen feltekertem őket. Majd ismét kentem, sütöttem, tekertem. 28 darab lett ebből a mennyiségből.
Most apróra vágott aszalt gyümölcsöket kevertem keményre felvert tejszínhabba és azzal töltöttem, de fantáziánkra bízva magunkat tölthetjük csokimoussal, vaníliakrémmel, egyébbel.
Nagyildi kedvence!
Sós változatot is tervezek.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Ez volt a vesztem este 10-kor:-))) ISTENI!!!!
VálaszTörlésKöszönöm, értékelem az értékelést!
TörlésIlyensmi van itt az egyik sütis üzletben (oviba onnan szoktunk nyugtával vásárolni, mert a lehető legjobb), de meg nem mondom mi a neve. Hogy nem kötik a rókához, az tény.
VálaszTörlésDe, hogy nagyon szeretjük, az is bíztos.
Nézd meg jobban, nem hasonlít eg ravaszdi füléhez??? Annyira cuki!
Törlés