A Blogkóstoló 24. fordulóját Habverő és fakanál vezeti, én ez alkalommal Vöröskaktusztól főztem ezt az egyszerű, finom, sajtos, csípős kolbászos kukoricalevest.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 konzerv kukorica
1 kis szál csípős kolbász
1-2 szál újhagyma
1-2 kanál olaj
2-3 dl tej (nálam kókusztej)
1 marék reszelt sajt (nálam gorgonzola)
só, bors
zöldpetrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk és együtt megdinszteljük az olajon. Amikor a kolbászból kiolvadt a zsiradék, a hagyma pedig kezd szépen megpirulni beleöntjük a kukoricát a levével együtt és felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk. Reszelt sajtra merjük, megszórhatjuk zöldpetrezselyemmel.
Laktató, finom leveske, olyan test és lélekmelegítő!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 konzerv kukorica
1 kis szál csípős kolbász
1-2 szál újhagyma
1-2 kanál olaj
2-3 dl tej (nálam kókusztej)
1 marék reszelt sajt (nálam gorgonzola)
só, bors
zöldpetrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk és együtt megdinszteljük az olajon. Amikor a kolbászból kiolvadt a zsiradék, a hagyma pedig kezd szépen megpirulni beleöntjük a kukoricát a levével együtt és felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk. Reszelt sajtra merjük, megszórhatjuk zöldpetrezselyemmel.
Laktató, finom leveske, olyan test és lélekmelegítő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése