2015. szeptember 6., vasárnap

Blogkóstoló- kukoricaleves csípős kolbásszal

A Blogkóstoló 24. fordulóját Habverő és fakanál vezeti, én ez alkalommal Vöröskaktusztól főztem ezt az egyszerű, finom, sajtos, csípős kolbászos kukoricalevest.


Hozzávalók 2-3 adaghoz:
1 konzerv kukorica 
1 kis szál csípős kolbász
1-2 szál újhagyma
1-2 kanál olaj
2-3 dl tej (nálam kókusztej)
1 marék reszelt sajt (nálam gorgonzola)
só, bors 
zöldpetrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk és együtt megdinszteljük az olajon. Amikor a kolbászból kiolvadt a zsiradék, a hagyma pedig kezd szépen megpirulni beleöntjük a kukoricát a levével együtt és felöntjük a kókusztejjel. Sózzuk, borsozzuk, pár percig forraljuk. Reszelt sajtra merjük, megszórhatjuk zöldpetrezselyemmel.
Laktató, finom leveske, olyan test és lélekmelegítő!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése