2015. szeptember 20., vasárnap

Sárgarépás-tejszínes nyúlgerinc pasztinákpürével, babsalátával


Hozzávalók 2 személynek:
A nyúlgerinchez:
1 nyúlgerinc
2 sárgarépa
1 arasznyi póréhagyma
2 kanál olaj
1 csokor zöldpetrezselyem
2 dl tejszín

bors
A pasztinákpüréhez:
2 pasztinák
1 krumpli
3 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán

bors 
A babsalátához:
1 kis konzerv vörösbab
4 szál újhagyma
1 kanál olívaolaj
1 kanál vörösborecet
bors
A póréhagymát felkarikázzuk és megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a négy darabba vágott nyúlgerincet, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk a húst. Felöntjük kevés vízzel, belekarikázzuk a sárgarépát és fedő alatt készre pároljuk. Végezetül hozzáüntjük a tejszínt és rászorjuk a felaprított zöldpterezselymet.
A pasztinákot és a krumplit megtisztítjuk, felkarikázzuk és puhára főzzük a tejben, tejszínben. Vigyázat, hamar lekap. Ha elfővi a levét pótoljuk még tejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd mixerrel pürésítjük, végezetül belekeverjük a parmezánreszeléket.
A babot leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, borssal, olívaolajjal és vörösborecettel ízesítjük.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése