A receptet Aledától kölcsönöztem:
Ha újra készítem valamikor, megfelezem a cukormennyiséget és bogyós erdei gyümölcsöt is keverek majd bele.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
4 tojás
8 kanál cukor (én barnacukrot használtam)
8 kanál sötét kakaópor
3 kanál olaj
1/2 csomag sütőpor (én 1 egész csomaggal használtam)
A sütés nélküli laphoz:
20 dkg oreo keksz
10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl joghurt
4 dl tejszín
15 g zselatin
25 dkg Oreo keksz
Díszítéshez:
6 db morzsolt + 8 db félbevágott keksz
2 dl tejszín
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, belecsorgatjuk az olajat, beleszórjuk a sütőport és a kakaót. Előmelegített sütőben, sütőpapíros kapcsos tortaformában 170 C fokon tűpróbáig sütjük. Ez lehet 10-15 perc is. Vigyázat, a tésztájához nem kell liszt.
Ha a sütés nélküli változatot készítjük el, akkor a kekszet megdaráljuk, összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal és belenyomkodjuk a tortaforma aljába, majd jól lehűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a cukorral, majd hozzávegyítjük a joghurtot és a tejszínt és tovább keverjük.
A zselatint felöntjük 0,5 dl hideg vízzel, mikróhullámú sütőben éppen csak forralásig melegítjük, majd ha langyosra hűlt belevegyítük a krémbe.
Végezetül hozzáadjuk a darabosra tört kekszet, nem baj ha maradnak nagyobb morzsák is.
A tésztalapról lehúzzuk a sütőpapírt, szép tálra helyezzük, majd körépattintjuk a tortaforma peremét. Beleöntjük a krémet, elsimítjuk és több órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tálalás előtt megszórjuk kekszmorzsával (ez alkalommal a krémet lekaparjuk a kekszekről, mielőtt összetörnénk), tejszíhab rózsákkal és kettévágott kekszdarabokkal díszítjük.
Ízlés szerint keverhetünk a töltelékbe aszalt gyümölcsöket is (vörösáfonyát, kandírozott cseresznyét, mazsolát).
Gyors és nagyon finom sütemény.
Ingrediente
Pentru blat 24 cm diametru:
4 oua
8 linguri de zahar
8 linguri cacao inchisa, neindulcita
3 linguri de ulei
1 pachet de praf de copt
Pentru crema:
350 g mascarpone
150 g zahar
300 ml iaurt
400 ml frisca
15 gelatina praf
250 g biscuiti oreo
Pentru ornat:
6 buc biscuiti oreo+8 buc oreo taiate in doua
200 ml frisca
Batem ouale intregi cu zaharul pana se face o spuma groasa, adaugam uleiul, praful de copt si praful de cacao.
Coacem intr-o forma de tort cu marginea detasabila intr-un cuptor preincalzit la 170 grade C cca. 10-15 min.
Batem mascarpone cu zaharul, cu iaurtul si cu frisca.
Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece, dupa cateva minute il incalzim amestecand continuu pana la fierbere (atentie, nu il fierbem). Cand se raceste usor turnam gelatina in compozitia cremei, dupa care adaugam si biscuitii zdrobiti nu foarte marunt cu crema cu tot.
Punem blatul pe un platou, punem marginile formei de tort in jurul lui, dupa care umplem cu crema pregatita. Lasam la racit cateva ore.
Scoatem marginea detasabila, indepartam crema din 6 bucati de biscuiti si ii zdrobim marunt, dupa care presaram peste tort.
Ornam cu trandafiri de frisca batuta si cu jumatatile de biscuiti oreo.
Ha újra készítem valamikor, megfelezem a cukormennyiséget és bogyós erdei gyümölcsöt is keverek majd bele.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
A tésztához:
4 tojás
8 kanál cukor (én barnacukrot használtam)
8 kanál sötét kakaópor
3 kanál olaj
1/2 csomag sütőpor (én 1 egész csomaggal használtam)
A sütés nélküli laphoz:
20 dkg oreo keksz
10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
35 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
3 dl joghurt
4 dl tejszín
15 g zselatin
25 dkg Oreo keksz
Díszítéshez:
6 db morzsolt + 8 db félbevágott keksz
2 dl tejszín
A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, belecsorgatjuk az olajat, beleszórjuk a sütőport és a kakaót. Előmelegített sütőben, sütőpapíros kapcsos tortaformában 170 C fokon tűpróbáig sütjük. Ez lehet 10-15 perc is. Vigyázat, a tésztájához nem kell liszt.
Ha a sütés nélküli változatot készítjük el, akkor a kekszet megdaráljuk, összekeverjük az olvasztott, langyos vajjal és belenyomkodjuk a tortaforma aljába, majd jól lehűtjük.
A mascarponet habosra keverjük a cukorral, majd hozzávegyítjük a joghurtot és a tejszínt és tovább keverjük.
A zselatint felöntjük 0,5 dl hideg vízzel, mikróhullámú sütőben éppen csak forralásig melegítjük, majd ha langyosra hűlt belevegyítük a krémbe.
Végezetül hozzáadjuk a darabosra tört kekszet, nem baj ha maradnak nagyobb morzsák is.
A tésztalapról lehúzzuk a sütőpapírt, szép tálra helyezzük, majd körépattintjuk a tortaforma peremét. Beleöntjük a krémet, elsimítjuk és több órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Tálalás előtt megszórjuk kekszmorzsával (ez alkalommal a krémet lekaparjuk a kekszekről, mielőtt összetörnénk), tejszíhab rózsákkal és kettévágott kekszdarabokkal díszítjük.
Ízlés szerint keverhetünk a töltelékbe aszalt gyümölcsöket is (vörösáfonyát, kandírozott cseresznyét, mazsolát).
Gyors és nagyon finom sütemény.
Ingrediente
Pentru blat 24 cm diametru:
4 oua
8 linguri de zahar
8 linguri cacao inchisa, neindulcita
3 linguri de ulei
1 pachet de praf de copt
Pentru crema:
350 g mascarpone
150 g zahar
300 ml iaurt
400 ml frisca
15 gelatina praf
250 g biscuiti oreo
Pentru ornat:
6 buc biscuiti oreo+8 buc oreo taiate in doua
200 ml frisca
Batem ouale intregi cu zaharul pana se face o spuma groasa, adaugam uleiul, praful de copt si praful de cacao.
Coacem intr-o forma de tort cu marginea detasabila intr-un cuptor preincalzit la 170 grade C cca. 10-15 min.
Batem mascarpone cu zaharul, cu iaurtul si cu frisca.
Dizolvam gelatina in 50 ml apa rece, dupa cateva minute il incalzim amestecand continuu pana la fierbere (atentie, nu il fierbem). Cand se raceste usor turnam gelatina in compozitia cremei, dupa care adaugam si biscuitii zdrobiti nu foarte marunt cu crema cu tot.
Punem blatul pe un platou, punem marginile formei de tort in jurul lui, dupa care umplem cu crema pregatita. Lasam la racit cateva ore.
Scoatem marginea detasabila, indepartam crema din 6 bucati de biscuiti si ii zdrobim marunt, dupa care presaram peste tort.
Ornam cu trandafiri de frisca batuta si cu jumatatile de biscuiti oreo.
Imádjuk! :-)
VálaszTörlésMi is :-)
Törlés