2012. október 10., szerda

PARADICSOMOS TATIN


Íme egy ízletes, pikk-pakkra elkészíthető finom vacsora, egy pohár bor kíséretében maga lehet a tökély!
A tésztához:
1 bögre liszt
10 dkg hideg vaj




A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába tekerjük és egy órácskára hűtőbe tesszük.
Egy olyan serpenyőben, amelynek hőálló a nyele (vagy egy alacsony lábosban) felforrósítunk 3 kanál olívaolajat, majd egyenként picit kereszt alakban megvágva  egy késsel (hogy ne durranjanak el) szorosan kirakjuk apróbb paradicsomokkal. Megöntözzük 2 kanál mézzel, bazsalikomot morzsolunk rá (jobb ha van friss) sózzuk és borsozzuk.  Forró sütőben 10 percet  elősütjük.
Közben a tésztát kerekre nyújtjuk, befedjük vele a paradicsomokat, jó alaposan benyomkodjuk a széleit a paradicsomok köré, majd a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Amikor picit meghűl, tányérra borítjuk-fordítjuk.




Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. fantasztiusan nez ki, csak szorgalmasan nyelek :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Szeretem a sült paradicsom ízét...Reggelire jól jönne egy szeleteke...

    VálaszTörlés