2012. december 18., kedd

CSUPACSOKI TORTÁCSKÁK CSERESZNYEZSELÉVEL


Hozzávalók a tésztájához:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor
- 6 kanál olaj
- 6 kanál forró víz
- 10 kanál liszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 3 kanál kakaópor
A töltelékhez:
- 10 dkg magas kakótartalmú csokoládé
- 2 dl tejszín
- 1 csokiízű pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- tetszés szerint cseresznyepálinka
- 1 kis üveg cseresznyezselé

A tojások sárgáját felhabosítjuk a cukorral, folyton kevergetve lassanként belecsepegtetjük az olajat, beleszórjuk a kakaót, beletesszük a szódabikarbónát amire ráöntjük a citromlevet, hozzáöntjük a vizet és végül beledolgozzuk a lisztet. Ebbe a masszába gyengéden belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt nagy tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük és óvatosan kettévágjuk, de a lapokat egymáson hagyjuk. Óvatosan dolgozzunk vele, lehet morzsálódik kissé!
Nagy pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle, odafigyelve, hogy minél kevesebb "hulladék" maradjon.
A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a vajat habosra keverjük a cukorral, a pudigporból és a tejből pudingot főzünk, minden hozzávalót kihűtünk.
A három hozzávalót mixerrel fényes, habos krémmé dolgozzuk össze, ha szeretjük öntsünk hozzá pár kanál cseresznyepálinkát, vagy esetleg rumaromát.
A tortácskák alsó lapját kenjük meg cseresznyezselével, majd vastagon csokikrémmel, borítsuk rá a felső lapokat és vonjuk be bőkezűen krémmel.
Tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszíthetjük, csupacsokis, nagyon finom desszert!



Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon elegáns desszert! Le a kalappal előtte. Áldott Ünnepeket Kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cuki kis tortácskák. Áldott ünnepet kívánok !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Adél! Boldog Karácsonyt!!!

      Törlés