2012. december 12., szerda

KÉKSAJTOS SÜLT POLENTA- FELTÉTKÉNT


A puliszka gyakori az étkezésemben, de így még soha nem készítettem. Nos, annyira finom lett, hogy megfogadtam (mivel nem  vagyok nagy húsevő), gyakran fogom készíteni!
1 liter vízbe t szórtam, 1 kávéskanálnyit, majd hagytam felforrni. Amikor a víz lobogott, beleszórtam apránként, folytonos kevergetés mellett 25 dkg kukoricadarát, majd gyakran megkevergetve, de lefedve a fazakat, legalább 10 percig főztem.
Amikor a puliszka kellőképpen besűrűsödött és megfőtt belekevertem 5 dkg vajat, 10 dkg morzsolt kéksajtot, majd beleöntöttem egy téglalap alakú dobozba (lehet tepsibe) és hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt kiborítottam egy deszkára, ujjnyi szeletekre vágtam és ropogósra sütöttem 3 kanál olaj és ugyanannyi vaj keverékében.
Száraz zöldborsó pürével fogyasztottam.
Mennyei íz, meg-is-mét-len-dő!!!



Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Most meg is kívántam:-). Amikor marad meg puliszkám, másnap mindig így felszeletelem és megsütöm. Nagyon finom tud lenni, főleg így sajtosan. Nem hiába mondták régen, hogy a szegények kenyere:-).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kéksajt nagyon finom ízt ad neki!

      Törlés