2012. december 20., csütörtök

NARANCSLEKVÁROS SZÍVEK


Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg pörkölt, darált mogyoró
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 narancs reszelt héja
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- szükség szerint hideg víz
A hozzávalókat annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy jól összeálljon egy nagy gombócba. Fóliába csavarjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Vékonyra nyújtjuk és szívformával kiszúrjuk, majd minden másodiknak a közepét még kisebb szívformával kiszúrjuk. Sütőpapíros tepsiben szép rózsaszínűre sütjük. 
Vigyázat, hamar megég!
A mázhoz:
- 10 dkg fehér csokoládé
- narancsaroma
Összeállításhoz:
- 1 kis üveg narancslekvár
Díszítéshez:
- cukorgyöngyök
A középen üres szíveket megkenjük a gőz fölött megolvasztott csokoládéval, amit narancsesszenciával ízesítettünk, majd megszórjuk cukorgyönggyel és száradni tesszük.
Egy csokisat összeragasztunk egy teli keksszel, a narancslekvárral. Jól záródó dobozban akár 2-3 hétig is eláll. Jó, ha fogyasztás előtt legalább 2 nappal készítjük el, akkor a kekszek kellőképpen megpuhulnak.




Feleim, vegyetek és egyetek!

5 megjegyzés: