Persze, hogy régóta ácsingóztam a sós karamella ízére, de mindig halogattam az elkészítését: hátha nem fogom szeretni, hátha csalódni fogok benne?
Nos, ez nem így lett!
Annyira jó lett, hogy szinte kedvencemmé vált.
A bonbon elkészítésével ugyanúgy jártam el, mint itt.
A krémhez:
- 1 doboz 397 gr-os sűrített tej
- 1 mokkáskanál darabos tengeri só
A sűrített tejet egy kis láboskába öntöttem, azt beállítottam egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntöttem. A sütőben, néha megkevergetve 1 órát karamellizáltam. Akkor kihűtöttem, majd belekevertem a sót és a mennyei krémet bonbonhüvelyekbe töltöttem.
Dermesztés után talpaltam a bonbonokat.
Nos, ez nem így lett!
Annyira jó lett, hogy szinte kedvencemmé vált.
A bonbon elkészítésével ugyanúgy jártam el, mint itt.
A krémhez:
- 1 doboz 397 gr-os sűrített tej
- 1 mokkáskanál darabos tengeri só
A sűrített tejet egy kis láboskába öntöttem, azt beállítottam egy magasabb falú tepsibe, amibe vizet öntöttem. A sütőben, néha megkevergetve 1 órát karamellizáltam. Akkor kihűtöttem, majd belekevertem a sót és a mennyei krémet bonbonhüvelyekbe töltöttem.
Dermesztés után talpaltam a bonbonokat.
Díszcsomagolásban gasztróajándéknak tökéletesen megfelel.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése