2013. július 7., vasárnap

BÁRÁNYTOKÁNY KRUMPLIVAL

Hozzávalók 4 személyre:
1 hátsó báránycomb kicsontozva (kb 70 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 cikk fokhagyma

2 sárgarépa
olaj
1 doboz konzervparadicsom
1 kiskanál csombor (borsikafű)
1 csokor petrezselyem
csípőspaprika

bors
80 dkg újkrumpli

A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük kevés olajon, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, majd a felkockázott húst. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a csombort és az elpárolgott folyadékot folytonosan pótolva puhára főzzük. Félidőben beleöntjük a paradicsomot is.
Akkor  hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott krumplit, a felaprított csípőspaprikát és készre főzzük.
Végezetül megszórjuk zöldpetrezselyemmel.


Hideg kovászos uborkával kitűnő főétel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése